

PARENT BULLETIN

Week Commencing: 21 March 2022 (Week 1)

Weekly Theme: 'Our attitude towards life determines life's attitude towards us'

Tutorial: Say Thank You

ALL WEEK: Year 11 Mock Exams

(Timetable for Week 2 is at the end of the bulletin along with room changes)

There will be no assemblies or breakfast sessions taking place due to the Mocks but will revert back once they are finished.

Monday	Tutorial				
	8.15 am - 9.00 am	Year 11 English Set 2 Breakfast Session with Mrs Davis (Farm Classroom)			
	8.15 am - 9.00 am	Year 11 English Set 1 Breakfast Session with Mrs Taylor-Lane (Room 13)			
	8.20 am	Staff Briefing (Staff Room)			
	8.50 am	Start of Period 1 Piano Lessons Early lunch for Year 11 due to exam early start Catch-up reading sessions (Room 4) Social Football - Year 7 (MUGA) In House Activities			
	From 10.30 am				
	1.10 pm				
	Lunchtime				
	3.45 pm - 4.30 pm				
	3.45 pm - 5.00 pm				
	3.45 pm - 5.00 pm	Engineering/Tool-making			
	3.45 pm - 5.00 pm	Homework Club - Year 7 & 8 SEN Students (SEN Office)			
	4.00 pm	SLT - Head's Office			
	4.00 pm	Chads Run			
	4.00 pm - 5.00 pm	Farm Duty			
	4.00 pm - 5.00 pm	Garden Duty			
	-4.00 pm - 5.00 pm	Year 10 Maths catch-up (By invitation only) Mrs Truman (Room 10)			
	4.00 pm - 5.00 pm	Woodwork			
	4.00 pm - 5.15 pm	Year 11 English catch-up - Mrs Taylor-Lane (Hall)			
	4.10 pm - 5.10 pm	Set Zero Maths (By invitation only) - Mr Ashton (Room 11)			
	4.30 pm - 5.00 pm	Rugby Fitness - Year 8 & 9 Out-boarders (MUGA)			
	From 5.00 pm	Drum Lessons			
	5.00 pm - 6.10 pm	Social Football - Year 8 & 9 (MUGA)			
	5.00 pm - 5.30 pm	Tea: Year 7, 8 & 9			
	5.35 pm - 6.05 pm	Tea: Year 10 & 11			
	6.00 pm - 7.15 pm	Engineering/Tool-making			
	6.15 pm - 7.15 pm	Prep			
	7.15 pm - 9.00 pm	In House Activities			
	7.30 pm - 8.00 pm	Rugby Fitness - Year 8 & 9 Boarders			
	8.00 pm - 9.00 pm	Social Lacrosse - Year 10 & 11 (MUGA)			
	Reid (full-time bdg):	Mrs Featherstone & Miss Helps			
	School:	Ms Hoogenboom & Mrs Mexson			
	Kemp:	Mr Fewtrell & Mrs Webb			
	Pastoral Manager:	Miss Moore			
	Head of Boarding:	Mr Watts			
	Deputy Head of Boarding:	Mrs Featherstone (am)			
	Senior Duty Master:	Mr Spridgens (overnight duty)			

Tuesday	Tutorial			
	8.10 am - 8.50 am	Year 9, 10 & 11 Careers Breakfast Session: Lisa Collins - Farrier		
_8.15 am - 9.00 am		(School House Common Room)		
		Year 11 English Set 3 Breakfast Session with Mrs Popham (Room 13)		
	8.30 am - 9.00 am	-Year 11 Science (Higher Tier students) Breakfast Session with Mr Craig		
		(Farm Classroom)		
	8.50 am	SSLT (Head's Office)		
	8.50 am	Start of Period 1		
	Lunchtime	Catch-up reading sessions (Room 4)		
	3.45 pm - 4.30 pm	Social Football - Year 10 & 11 (MUGA)		
	3.45 pm - 5.00 pm	In House Activities		
	3.45 pm - 5.00 pm	Homework Club - Year 7 & 8 SEN Students only (SEN Office)		
	3.45 pm - 5.00 pm	Welding		
	4.00 pm	Chads Run		
	4.00 pm - 5.00 pm	Rugby Practice - Year 9		
	4.00 pm - 5.00 pm	Farm Duty		
	4.00 pm - 5.00 pm	Garden Duty		
	4.30 pm - 5.00 pm	Rugby Fitness - Year 10 & 11 Out-boarders (MUGA)		
	5.00 pm - 6.10 pm	Social Football - Year 7 (MUGA)		
	5.00 pm - 5.30 pm	Tea: Year 7, 8 & 9		
	5.35 pm - 6.05 pm	Tea: Year 10 & 11		
	6.00 pm - 7.15 pm	Welding		
	6.15 pm - 7.15 pm	Prep		
	7.15 pm - 9.00 pm	In House Activities		
	7.30 pm - 8.00 pm	Rugby Fitness - Year 10 & 11 Boarders		
	8.00 pm - 9.00 pm	Social Football - Year 8 & 9 (MUGA)		
	Reid (full-time bdg):	Miss Moore, Mrs Harris & Miss Helps		
School: Kemp:		Ms Hoogenboom & Mrs Mexson		
		Mr Fewtrell & Mrs Webb		
	Pastoral Manager:	Miss Moore		
	Head of Boarding:	Mr Watts (Day)		
	Deputy Head of Boarding:	Mrs Featherstone		
	Senior Duty Master:	Mr Spridgens		

..../

Wednesday	Tutorial				
	8.15 am - 9.00 am	-Year 11 English Set 1 Breakfast Session with Mrs Taylor-Lane			
	0.10 am 0.00 am	(Farm Classroom)			
	8.15 am - 9.00 am Year 11 English Set 3 Breakfast Session with Mrs Popham (Room				
	8.50 am	Start of Period 1			
	Lunchtime	Catch-up reading sessions (Room 4)			
	3.00 pm - 4.30 pm 3.45 pm - 4.30 pm	BADMINTON: Year 10&11 -v- Haygrove @ Haygrove			
	3.45 pm - 5.00 pm	Social Football - Year 8 & 9 (MUGA) In House Activities			
	3.45 pm - 5.00 pm	Homework Club - Year 9 & 10 SEN Students (SEN Office)			
	4.00 pm	SLT (Heads Office) Chads Run			
	4.00 pm				
	4.00 pm - 5.00 pm	Year 11 DT session to complete their major project coursework			
	1.00 5.00	Practical Vacantal Consequence (Bones 9)			
	4.00 pm - 5.00 pm 4.00 pm - 5.00 pm	Year 11 Geography catch-up (Room 8) Year 11 Grade 7, 8 & 9 Students and A Level prep			
	4.00 pm - 5.00 pm	(By invitation only) - Mrs Truman (Room 10)			
	4.00 pm - 5.00 pm	Farm Duty Garden Duty Rugby Practise - Year 7 & 8 Young Farmers (every two weeks - week 1) (Farm Classroom)			
	4.00 pm - 5.00 pm				
	4.00 pm - 5.00 pm				
	4.00 pm - 5.30 pm				
	4.00 pm - 5.30 pm	Blacksmithing			
	4.30 pm - 5.00 pm	Social Football - Year 7 (MUGA)			
	From 5.00 pm 5.00 pm - 5.30 pm	Guitar Lessons Social Football - Year 10 & 11 (MUGA)			
	7.00 pm KO	RUGBY: Year 11 -v- North Petherton @ NPRFU - NOW WED 30 03 2022			
	•				
	5.00 pm - 5.30 pm 5.35 pm - 6.05 pm	Tea: Year 7, 8 & 9 Tea: Year 10 & 11			
	6.00 pm - 7.30 pm	Blacksmithing			
	6.15 pm - 7.15 pm	Prep			
	7.15 pm - 9.00 pm	In House Activities			
	7.30 pm - 9.00 pm Blacksmithing				
	Reid (full-time bdg):	Mrs Featherstone, Ms Carter & Miss Helps			
	School:	Ms Hoogenboom & Mrs Mexson			
	Kemp:	Mrs Featherstone & Mrs Webb			
	Pastoral Manager: Head of Boarding:	Miss Moore Mr Watts			
	Deputy Head of Boarding:				
	Senior Duty Master:	Mr Spridgens			
Thursday	Tutorial				
	8.50 am	Start of Period 1			
	Lunchtime	Catch-up reading sessions (Room 4)			
	3.45 pm - 5.00 pm	In House Activities			
	3.45 pm - 5.00 pm	Homework Club - Year 9 & 10 SEN Students (SEN Office)			
	4.00 pm	Chads Run			
	4.00 pm - 4.45 pm	Year 7, 8 & 9 Maths Students Lead Learner (By invitation only) -			
	4.00 pm - 5.00 pm	Mrs Truman (Room 10) Farm Duty			
	4.00 pm - 5.00 pm	Garden Duty			
	4.00 pm - 5.00 pm	Hockey - All Years (MUGA)			
	4.00 pm - 5.00 pm	Rugby Practise - Year 10 & 11			
	4.00 pm - 5.00 pm	Taekwondo			
	4.00 pm - 5.30 pm	Blacksmithing			
	5.00 pm - 6.10 pm	Social Football - Year 7 & 8 (MUGA)			
	5.00 pm - 5.30 pm	Tea: Year 7, 8 & 9			
	5.35 pm - 6.05 pm	Tea: Year 10 & 11			
	6.00 pm - 7.30 pm	Blacksmithing			
	6.10 pm - 7.15pm	Walk & Talk Maths - ALL YEAR 11 EXPECTED TO ATTEND (Hall)			
		(Mr Ashton & Mrs Truman)			
	6.15 pm - 7.15 pm	Prep			
	7.00 pm - 9.00 pm	Circuits (By invitation)			
	7.15 pm - 9.00 pm In House Activities 7.30 pm - 9.00 pm Social Football - Year 9, 10 & 11 (MUGA)				
<u> </u>	7.00 pm - 3.00 pm	Coolar Colbail Tear 5, To a TT (WOOA)			

ı		
	Daid (full times bade)	Ma Watta Maa Nott O Misa Halaa
	Reid (full-time bdg):	Mr Watts, Mrs Nutt & Miss Helps
	School:	Ms Hoogenboom & Mrs Mexson Mr Fewtrell & Mrs Webb
	Kemp:	
	Pastoral Manager:	Miss Moore
	Duty Master:	Mr Ashton
	Head of Boarding:	Mr Watts
	Deputy Head of Boarding:	
E.C.I.	Senior Duty Master:	Mr Spridgens
Friday	Tutorial	Both Burky Day @ Tax Burky Club Clastonhum
	ALL DAY	Bath Rugby Day @ Tor Rugby Club,Glastonbury Year 11 English Set 2 Breakfast Session with Mrs Davis (Farm Classroom)
	8.15 am - 9.00 am	Start of Period 1
	8.50 am	
	Lunchtime PM	Catch-up reading sessions (Room 4)
		Year 10 & 11 House Rugby Matches In House Activities
	3.45 pm - 5.00 pm	
	4.00 pm - 5.00 pm 4.00 pm - 5.00 pm	Leadership Team Prep Farm Duty
	4.00 pm - 5.00 pm	•
		Garden Duty Chads Run
	4.05 pm	
	7.00 pm - 9.00 pm	Quiz Night - Miss Helps - Reid House
	Reid (full-time bdg):	Miss Helps
	School:	(am) Ms Hoogenboom
		(pm) Mrs Mexson
	Kemp:	(am) Mr Fewtrell
		(pm) Mrs Webb
	Pastoral Manager:	Miss Moore
	Head of Boarding:	Mr Watts
0 / 1	Senior Duty Master:	Mr Spridgens
Saturday	10.00 am - 12.00 pm	FOR INFORMATION: Bicton College Open Day
	3.00 pm	Chads Run
	Reid (full-time bdg):	Mrs Featherstone
	Weekend Support:	Miss Moore
	Pastoral Manager:	Miss Moore
	Deputy Head of Boarding:	
	Senior Duty Master:	Mr Spridgens (overnight duty)
Sunday	1.00 pm - 7.00 pm	Exeter Chiefs -v- Tigers, Sandy Park - £25 - Mrs Webb/Ms Hoogenboom
,	3.00 pm	Chads Run
	Reid (full-time bdg):	Mrs Featherstone
	School:	(From 6.00 pm) Ms Hoogenboom
	Kemp:	(From 6.00 pm) Mr Fewtrell
	Weekend Support:	Miss Moore
	Sunday Duty:	Mrs Webb
	Pastoral Manager:	Miss Moore
	House Tutor:	Mrs Rushbrooke
	Senior Duty Master:	Mr Spridgens (overnight duty)
	Pastoral Manager: House Tutor: Deputy Head of Boarding:	Miss Moore Mrs Rushbrooke Mrs Featherstone
	Semoi Duty Master.	wir opnagens (overnight aaty)

March Mocks Second Week							
Week	Mon	Tues	Weds	Thurs	Fri		
1	21 ^{s†}	22 nd	23 rd	24 th	25 th		
	9am	9am	9am	9am	9am		
	start	start	start	start	start		
Period	English	Geography	English	DT	Maths		
1	Lit p1	P1	Lang p2	2 hours +30mins	Р3		
Period	1 hour 45mins +26mins	1 hour 30mins +23mins	2hours 5 minutes +32mins	2 hours 30mins	1 hour 30mins +23mins		
2	2hours 11mins	1 hour 53mins	2hours 37mins		1 hour 53mins		
Break				11.30am	11.20am		
				start	start		
Period				Geography	Computer		
3				P2 (MGE group) 1 hour 30mins	Science		
Period				+23mins	p2 1 hour 30mins		
4				1 hour 53mins	+23mins		
				Business	1 hour 53mins		
				studies P2			
				1 hour 30mins			
				+23mins 1 hour 53mins			
				Sport			
				Science			
				1 hour			
				+15mins 1 hour 15mins			
Lunch	1.45pm	2pm	2pm	2pm			
	start	start	start	start			
Period	History	Science	History	English Lit p2			
5	p1	1 hour 10 mins Physics p2	p3	1 hour 20mins +20mins			
Period	1 hour 15mins +19mins	+18mins 1 hour 28mins	1 hour 20mins +20mins	1hour 40mins			
6	1 hour 34mins		1 hour 40mins				
	Geography P2 (TS group)						
	1 hour 30mins						
	+23mins 1 hour 53mins						

ALL students MUST to go to their lesson 1 room at 8.45am; Year 11s sent to their exam rooms. Tutor notices can then take place from 8.50am-9am. NO ASSEMBLY

Week 2 March Mocks 2022

Monday 21st March (Week 1)

English Literature Mock paper 1

Start 9am (1 hour 45 mins plus 26 minutes = 2 hours 11mins)

Finish 10.45am Extra time 11.11am

Hall= 44 boys

Room 12= 5 R&S

Room 13= 4 R&S

Room 3= 3 S

Room 5= 3 WP

Meeting Room= 1:1 BP

The Den= 1:1 JF

Room changes

P1 LLW 7.3 Maths to go to Room 10

P1 VAR Ax? to go to Room 7

At the end of the mock boys are to be collected by JTL/VCD/VAR at 10.45am from the hall. VCD go to room 7, VAR go to room 8, JTL room 4.

History Mock paper 1 & Geography paper 2 TS group

Start 1.45pm

(1 hour 15 mins plus 19 minutes = 1 hour 34mins / 1 hour 30 mins plus 23 minutes = 1 hour 53 mins)

Finish 3pm / 3.15pm Extra time 3.19pm / 3.38pm

Hall= 23 boys

Room 13=3 R&S

Room 8= 5 R&S

Counsellor Office= WP (D C-B)

Room 12= 1:1 BP

The Den= 1:1 JF

At the end of the mock boys are to be collected by LJW at 3pm from the hall and TS at 3.15pm. TS can go to room 8 as normal if they boys have finished. LJW to take his boys to workshop 2.

Tuesday 22nd March

Geography Mock paper 1

Start 9am (1 hour 30 mins plus 23 minutes = 1 hour 53 mins)

Finish 10.30am Extra time 10.53am

Hall= 38 boys

Room 12= 3 R&S

Room 13= 3 WP

Room 2= 1 S

Farm Classroom= 3 R&S

Room 9= 1:1 BP

At the end of the mock boys are to be collected by MGE/MD/RW/LLW at 10.30am from the hall and go to ???

HISTORY BOYS (10) to go to cadcam with LLW

Physics Mock paper 2

Start 2pm (1 hour 10 mins plus 18 minutes = 1 hour 28mins)

Finish 3.10pm Extra time 3.28pm

Hall= 47 boys

Room 12= 5 R&S

Room 13= 4 R&S

Room 11= 2 S

Counsellors Office =1:1 BP

The Den= 1:1 JF

Room changes

P5 IA 10.3 Maths to go to Room 7
P6 LLW 10.1 PE to do practical
P6 MGE 10.1 Geography to go to Cadcam

At the end of the mock boys are to be collected by CT/IA/TL at 3.10pm from the hall. IA to go to workshop 2 if room 11 isn't finished.

Wednesday 23rd March

English Language Mock paper 2

Start 9am (2 hours 5 mins plus 32 minutes = 2 hours 37mins)* Readers = 2 hours 51 minutes.

Finish 11.05am

Extra time 11.37am * 11.51am

Hall= 44 boys

Room 12=5 R&S

Room 13= 4 R&S

Room 8= 3 WP

Farm Classroom=

Meeting Room=1:1 BP

The Den= 1:1 JF

Room changes

P2 TS 9.2 Geography to go to Room 4

At the end of the mock boys are to go straight to break

History Mock paper 3

Start 2pm (1 hour 20 mins plus 20 minutes = 1 hour 40mins)

Finish 3.20pm

Extra time 3.40pm

Hall= 7 boys

Room 3= 5 R&S

The Den= 1:1 JF

At the end of the mock boys are to go straight out to the field/MUGA.

Thursday 24th March

DT Mock

Start 9am (2 hours plus 30 minutes = 2 hours 30mins)

Finish 11am

Extra time 11.30am

Hall=47 boys

Room 4= 4 R&S

Room 5= 5 R&S

Room 8= 2S

Meeting room= 1:1 BP

Room changes

P1 TS 7.2 Geography to go to Room 7

At the end of the mock boys are to go straight to break.

Business Studies Mock paper 2 & Geography Mock paper 2 MGE group & Sport Science Mock

Start 11.30am (1 hour 30 mins plus 23 minutes = 1 hour 53 mins) Business & Geography

Finish 1pm Extra time 1.23pm

Start 11.30am (1 hour plus 15 minutes= 1 hour 15 mins)- Sport Studies

Finish 12.30pm Extra time 12.45pm

Hall= 47 boys

Room 13= 1S

Drawing Office = 5 R&S

Meeting room= 2 R&S

Room changes

P4 LLW 7.2 Maths to go to Farm Classroom.

P4 SLD 7.1 English to go to Workshop 2.

P3 – year 11 Land based boys to go to Farm Classroom as normal.

P4- year 11 Land based boys plus Sport Studies boys to go to room 6 with TL.

At the end of the mock boys are to be collected by NC/MBR at 1pm. Sport Science boys to be sent to room 6.

Thursday 24th March

English Literature Mock paper 2

Start 2pm (1 hour 20 mins plus 20 minutes = 1 hour 40mins)

Finish 3.20pm Extra time 3.40pm

Hall= 44 boys

Room 13= 3 WP

Room 11= 5 R&S

Room 10= 2 S

Farm Classroom= 4 R&S

Meeting Room = 1:1 BP

The Den= 1:1 JF

At the end of the mock boys are to be collected by CT/BPS/NC at 3.20pm. BPS to take his group and CT group to workshop 2.

Friday 25th March

Maths Mock paper 3

Start 9am (1 hour 30 mins plus 23 minutes = 1 hour 53 mins)

Finish 10.30am

Extra time 10.53am

Hall= 43 boys

Room 12=8 R

Room 13= 7 R

Room 10= 1:1 BP

The Den= 1:1 JF

Room changes

P1 Awe 7.2 English to go to Room 7

P2 MBR 8.3 Science to go to Room 7

At the end of the mock boys are to be collected by CT/IA/NC at 10.30am from the hall. CT and IA to double up until room 10 is free.

Friday 25th March

Computer Science Mock paper 2

Start 11.20am (1 hour 30 mins plus 23 minutes = 1 hour 53 mins)

Finish 12.50pm Extra time 1.13pm

Hall= 10 boys Room 2= 1 R&S

At the end of the mock boys are to be collected by MD at 12.50pm from the hall and go to cadcam if room 2 hasn't finished.